Ekološki konsalting

Ne optužuj prirodu! Ona je svoje učinila, a sad ti učini svoje..

Srbijašume pozvalo građane da ne pale otpad na njivama


20. Mart. 2012 Izvor : Studio B

Javno preduzeće Srbijašume pozvalo je danas građane da prilikom čišćenja parcela, poljoprivrednih i drugih površina ne spaljuju prikupljeni otpad i da ne ostavljaju upaljenu vatru ili žar na njivi.

Pre odlaska sa njive ili iz šume treba politi vatru ili žar vodom, ili zatrpati zemljom, navodi se u saopštenju. Podseća se da je zabranjeno paljenje vatre na javnim i zelenim površinama ili izazivanja bilo kog otvorenog plamena u šumi ili blizini šume i poljoprivrednih površina.

Kako se ističe, nesavesno i nepravilno postupanje prilikom uređenja poljoprivrednog zemljišta i paljenja prikupljenog otpada moze da izazove šumske i druge požare sa nesagledivim posledicama.

Navodi se da su proteklih nekoliko dana evidentirani brojni požari na otvorenom prostoru, prvenstveno nastali paljenjem suve trave i rastinja na poljoprivrednim površinama. Od cele površine zemlje koja je bila zahvaćena požarom samo pet posto je dalje upotrebljiva i plodna zemlja, navelo je Javno preduzeće Srbijašume.

Read 3326 times

For using special positions

Special positions is: sticky_left, stickey_right, notice, tool_bottom. You can use them for any module type. And to use, please go to Module Manager config your module to your desired postion.

You can disable by:

  • Go to Administrator » Template Manager » Your_Template » Tab: Advanced » Use special positions » select: No for all special positions
  • Go to Administrator » Module magager » Your_Module(by postion: sticky_left/stickey_right/notice/tool_bottom) » Status: Unpublish for that module

For customize module in special position

The solution is used Module Class Suffix. You can customize button, module content follow Module Class Suffix

Ex: Module Class Suffix: bg-white @bullhorn then:
- Class of buttom is 'ico-bullhorn'. If without @... the default is 'icon-pushpin'
- Class of module is 'bg-white'